Crosstrainers

Crosstrainers

Här hittar du ett komplett utbud av crosstrainers som lämpar sig för både kommersiella gym och hemmagym.

Att träna på en crosstrainer har en effektiv inverkan på både övre- och nedre kroppens stora muskler samtidigt som ämnesomsättningen ökar. Enbart en rörelse som riktar sig till så gott som hela kroppen. Den naturliga, elliptiska rörelsen är ledvänlig och passar för dem som vill utveckla sin uthållighet, kondition eller gå ner i vikt. En crosstainer är en enkelanvänd, men effektiv konditionsmaskin och detta är orsaken till att den uppskattas så mycket inom gym och fitnessvärlden!

Läs mer om crosstrainers längst ner på sidan!

  Vårt sortiment är ständigt under uppdatering, även baserat på vad som efterfrågas. Om sportutrustningen du letar efter inte finns i vår webshop kan du fråga oss om specialiteter eller alternativa produkter direkt av vår professionella kundservice.

   

  Vilken crosstrainer passar mig bäst? Vad är crosstrainerns pris på marknaden just nu?

  Crosstrainers delas in i två huvudgrupper: framhjulsdrivna och bakhjulsdrivna crosstrainers. Dessa två har mycket olikheter, men det är svårt att avgöra vilkendera som är ett bättre alternativ. Den största skillnaden är rörelsebanan som i den framhjulsdrivna är mer elliptisk än i den bakhjulsdrivna som däremot ger en mer cirkelaktig rörelsebana. Den framhjulsdrivna påminner om längdskidsåkning medan den bakhjulsdrivna påminner om trappgång.

  Det går alltså inte att säga att någondera är bättre eller sämre av dessa alternativ. Du måste själv testa vilken som känns bättre för dig och dina behov.

  De moderna crosstrainerna är alla utrustade med en magnetbroms. Magnetbromsarna är servojusterbara och elektromagnetiska, varav den elektromagnetiska bromsen är en aning bättre och ger en bekvämare känsla. Då du bestämmer dig för att skaffa en crosstrainer bör du alltid ta i beaktan var du skall placera den. Framhjulsdrivna crosstrainers behöver inte lika mycket plats som de bakhjulsdrivna och därmed ryms de i mindre utrymmen. Crosstrainers för hemma användning kostar allt från 500-3000€ medan de för professionellt bruk kostar över 3000€. Sammanfattningsvis kan man säga att det viktigaste att tänka på vid köpet är användningsgraden – är maskinen lämplig för just dina behov?