Löpband

Att springa på ett löpband är en väldigt effektiv och bra motionsform. Ditt hjärta och dina stora muskler arbetar och detta utvecklar både din kondition och din uthållighet. Även din benstomme har nytta av det då den belastas av löpningen och därmed bygger upp en tätare benbyggnad. En kraftigare benstomme minskar risken för benskörhet.

En löpmatta kan användas för löpträning, uppvärmning eller varför inte för kvällspromenad framför din favorit TV-serie. Att ha ett löpband hemma ger dig möjligheten att träna när du känner för det. Du kan löpa både inomhus och utomhus och inte ens en mörk novemberkväll kan hindra dig från att löpa då du med gott samvete kan göra det inomhus.
 
Läs mer om löpband längst ner på sidan!
  Mest populära

  13 artiklar

  per sida
  Sätt fallande sortering
  1. Löpband Tunturi T60 Performance
   Specialpris 14 699,00 kr (Inkl. Moms) Ordinarie pris 17 849,00 kr (Inkl. Moms)
   Löpband Tunturi T60 Performance tillgänglig i oktober!
  2. Löpband Tunturi T50 Competence
   Specialpris 12 915,00 kr (Inkl. Moms) Ordinarie pris 15 749,00 kr (Inkl. Moms)
   Löpband Tunturi T50 Competence - tillgänglig i oktober!
  3. Löpband Tunturi T40 Competence
   Specialpris 10 499,00 kr (Inkl. Moms) Ordinarie pris 12 385,00 kr (Inkl. Moms)
   Löpband Tunturi T40 Competence - tillgänglig i oktober!
  4. Löpband Tunturi T20 Competence
   Specialpris 9 975,00 kr (Inkl. Moms) Ordinarie pris 11 025,00 kr (Inkl. Moms)
   Löpband Tunturi T20 Competence - tillgänglig i oktober!
  5. Löpband Tunturi T10 Competence
   Specialpris 8 925,00 kr (Inkl. Moms) Ordinarie pris 9 449,00 kr (Inkl. Moms)
   Löpband Tunturi T10 Competence - tillgänglig i oktober!
  6. Löpband Platinum® PRO av Tunturi 5 HP
   55 545,00 kr (Inkl. Moms)
   Löpband Platinum® PRO av Tunturi 5 HP
  7. Löpband Platinum® By Tunturi
   41 895,00 kr (Inkl. Moms)
   Löpband Platinum® By Tunturi
  8. Löpband Gymstick Run 3.0
   Specialpris 6 815,00 kr (Inkl. Moms) Ordinarie pris 7 345,00 kr (Inkl. Moms)
   Löpband Gymstick Run 3.0 tillgänglig i september!

  13 artiklar

  per sida
  Sätt fallande sortering

  Ett löpband är praktiskt taget den dyraste enskilda motionsapparaten på marknaden. Prisklassen är rätt så bred och prisen varierar beroende på löpbandets motor och ramkonstruktion.

  I de dyraste löpbanden för hem och professionell användning finns det alltid installerat en växelströmsmotor. I de billigare (mestadels för hemma användning) löpbanden är det undantagslöst en likströmsmotor. För vanlig hemma användning är ett löpband med likströmsmotor ett riktigt bra alternativ. Löpband som har en växelströmsmotor är mer hållbara och erbjuder mer vridning, vilket besparar dess livslängd. Därmed bör de som använder löpband för professionellt bruk eller tränar på hög nivå alltid välja ett med växelströmsmotor.

  Priset på löpbandet beror även på om konstruktionen är ett hopfällbart eller ett fast löpband. Ett fast löpband kan inte fällas ihop och detta kan vara en avgörande faktor vid val av löpband för hemma träning.

  Ett löpband är en maskin som används för gång och löpning och kallas ibland även för promenad-/gångband. Ett gångband används mest vid rehabilitetsträning då starthastigheten måste vara låg och motorn svängbar. Därtill finns det även löpband som fungerar mekaniskt utan motor. I detta fall är det själva motionären som sätter igång maskinen genom att börja gå mot maskinens milda uppåt lutning och fungerar därefter som motor.

  Till varenda löpmatta hör en grundjustering för hastighet och stigningsvinkel. Maximala hastigheten varierar från 15 km/h till 25 km/h. Dessutom har de flesta löpband utvecklats så långt att de har färdiga program (till exempel intervall, backlöpning och tempopass) som gör träningen enkel och kul!

  För lätt service krävs endast att man spänner och smörjer undermattan. Om löpbandet är i behov av ytterligare reparation bör man alltid vara i kontakt med en ackrediterad återförsäljare som kan sin sak.

   

  Vårt sortiment är ständigt under uppdatering, även baserat på vad som efterfrågas. Om sportutrustningen du letar efter inte finns i vår webshop kan du fråga oss om specialiteter eller alternativa produkter direkt av vår professionella kundservice.