Löpband

Att springa på ett löpband är en väldigt effektiv och bra motionsform. Ditt hjärta och dina stora muskler arbetar och detta utvecklar både din kondition och din uthållighet. Även din benstomme har nytta av det då den belastas av löpningen och därmed bygger upp en tätare benbyggnad. En kraftigare benstomme minskar risken för benskörhet.

En löpmatta kan användas för löpträning, uppvärmning eller varför inte för kvällspromenad framför din favorit TV-serie. Att ha ett löpband hemma ger dig möjligheten att träna när du känner för det. Du kan löpa både inomhus och utomhus och inte ens en mörk novemberkväll kan hindra dig från att löpa då du med gott samvete kan göra det inomhus.
 
Läs mer om löpband längst ner på sidan!

  Ett löpband är praktiskt taget den dyraste enskilda motionsapparaten på marknaden. Prisklassen är rätt så bred och prisen varierar beroende på löpbandets motor och ramkonstruktion.

  I de dyraste löpbanden för hem och professionell användning finns det alltid installerat en växelströmsmotor. I de billigare (mestadels för hemma användning) löpbanden är det undantagslöst en likströmsmotor. För vanlig hemma användning är ett löpband med likströmsmotor ett riktigt bra alternativ. Löpband som har en växelströmsmotor är mer hållbara och erbjuder mer vridning, vilket besparar dess livslängd. Därmed bör de som använder löpband för professionellt bruk eller tränar på hög nivå alltid välja ett med växelströmsmotor.

  Priset på löpbandet beror även på om konstruktionen är ett hopfällbart eller ett fast löpband. Ett fast löpband kan inte fällas ihop och detta kan vara en avgörande faktor vid val av löpband för hemma träning.

  Ett löpband är en maskin som används för gång och löpning och kallas ibland även för promenad-/gångband. Ett gångband används mest vid rehabilitetsträning då starthastigheten måste vara låg och motorn svängbar. Därtill finns det även löpband som fungerar mekaniskt utan motor. I detta fall är det själva motionären som sätter igång maskinen genom att börja gå mot maskinens milda uppåt lutning och fungerar därefter som motor.

  Till varenda löpmatta hör en grundjustering för hastighet och stigningsvinkel. Maximala hastigheten varierar från 15 km/h till 25 km/h. Dessutom har de flesta löpband utvecklats så långt att de har färdiga program (till exempel intervall, backlöpning och tempopass) som gör träningen enkel och kul!

  För lätt service krävs endast att man spänner och smörjer undermattan. Om löpbandet är i behov av ytterligare reparation bör man alltid vara i kontakt med en ackrediterad återförsäljare som kan sin sak.

   

  Vårt sortiment är ständigt under uppdatering, även baserat på vad som efterfrågas. Om sportutrustningen du letar efter inte finns i vår webshop kan du fråga oss om specialiteter eller alternativa produkter direkt av vår professionella kundservice.