Konditionscykel, spinningcykel och ergometercykel

Konditionscykel, spinningcykel och ergometercykel

Vi har ett stort utbud av olika typs spinning-, konditions- och ergometercyklar. Allt från billigare cyklar som är lämpliga för hemma användning till dyrare cyklar som passar bättre för professionell användning. Då du letar efter en lämplig cykel bör du alltid kolla att cykelns ramkonstruktion är tillräckligt hållbar för dig. De billigare cyklarna har oftast en lösare ramkonstruktion som ofta kopplas till cykelns hållbarhet och livslängd.

I vårt sortiment finns det även spinningcyklar som är menade för professionellt bruk och dessa cyklar är dem som man oftast ser i spinningsaler på gym och fitness center.

Läs mer om motionscyklar längst ner på sidan!

  Vårt sortiment är ständigt under uppdatering, även baserat på vad som efterfrågas. Om sportutrustningen du letar efter inte finns i vår webshop kan du fråga oss om specialiteter eller alternativa produkter direkt av vår professionella kundservice.

   

  Konditionscykel

  Konditionscykling är lämpligt för alla människor, oberoende konditionsnivå, hälsotillstånd, träningsnivå eller ålder. Det är effektivt och ett väldigt bra sätt att utveckla sin hälsa, kondition och styrkan i benmusklerna. Konditionscykeln används också på gymmet för uppvärmning inför till exempel ett styrkepass. För människor med dåliga knän är konditionscykeln ett väldigt bra och skonsamt träningsalternativ. Konditionscykeln är som träningsutrustning mycket praktisk då den tar lite plats och är enkel att flytta på. Inte konstigt att flera människor har en konditionscykel hemma.

  Spinningcykel

  Spinning är minst lika effektivt som löpträning, men belastar inte lederna lika mycket. Spinning är högst antagligen bekant för dem flesta då det är en av de mest populära gruppträningstyperna som erbjuds på gym och fitness center.

  Ergometercykel

  En ergometercykel och en konditionscykel skiljer sig vid hur kraften (W) mäts. En ergometer producerar en bestämd mängd kraft medan en konditionscykels motstånd justeras. Då det talas om konditionscykel menar man oftast både konditionscyklar och ergometrar. Däremot skiljer sig en spinningcykel från dessa både med ramen och maskindelarna. Spinningcykelns ram är betydligt mycket lämpligare för race (cyklingposition). Den har en mekanisk broms, medan konditionscykeln bromsas med hjälp av en elektromagnet. Därmed är spinningcykeln mer omtyckt bland dem som cyklar mycket.