Cardiomaskiner

3.3

3 recensioner

Cardiomaskiner

Vi har ett bra utbud av olika typs träningsmaskiner för konditionsträning både för hemma användning och gym användning. Vi har konditionsmaskiner som motionscyklar, spinning bikes, löpband, crosstrainers, air bikes, roddmaskiner och rekumbentmaskiner.

Den traditionella träningscykeln, eller en upprätt cykel, är ett bra alternativ för de flesta träningsentusiasterna i hemmet. Vid jämförelse av motionscyklar är det värt att överväga om en vanlig träningscykel är det bästa alternativet. Om du är en ivrig tränare bör du överväga en spinning cykel. För äldre eller personer med nedsatt rörlighet rekommenderar vi att du bekantar dig med rekumbentmaskiner (liggcykeln eller tillbakalutande cykeln). Rekumbenter ger så gott som samma effekt som vanliga motionscyklar. Det som skiljer dem är den liggande, sittande ställningen vid cykling. Därmed passar dessa maskiner utmärkt åt äldre motionärer som inte trivs i en upprätt ställning i en vanlig motionscykel, men ändå vill utveckla sin kondition samt hjärt- och blodcirkulation.

Crosstrainer är en utmärkt fitnessutrustning för omfattande träning. Crosstrainer träning är perfekt för de flesta fitnessentusiaster och de som inte är lämpade för att springa. Crosstrainer är också en led vänlig träningsmaskin eftersom den elliptiska kontrollerade rörelsen inte orsakar vibrationer. Crosstrainers drivs framifrån eller bak. I framhjulsdrivna korsbegränsarna är svänghjulet placerat på framsidan av enheten, vilket gör enheten mer stabil jämfört med modellerna för bakhjulsdrift. I bakhjulsdrivna crosstrainers är rörelsebanan ofta lite kortare och mer trappstark än i framhjulsdrift.

En roddmaskin är en träningsmaskin som inte bara användas för aerob träning, utan även för musklerna (rygg, armar och ben). Roddmaskinen är en av de mest effektiva gymutrustningarna för hemmabruk och professionell användning i gymmet.

Ett löpband är en maskin som används för gång och löpning och kallas ibland även för promenad-/gångband. En löpmatta kan användas för löpträning, uppvärmning eller varför inte för kvällspromenad framför din favorit TV-serie. Att ha ett löpband hemma ger dig möjligheten att träna när du känner för det. Att springa på ett löpband är en väldigt effektiv och bra motionsform. Ett gångband används mest vid rehabilitetsträning då starthastigheten måste vara låg och motorn svängbar. Därtill finns det även löpband som fungerar mekaniskt utan motor. I detta fall är det själva motionären som sätter igång maskinen genom att börja gå mot maskinens milda uppåt lutning och fungerar därefter som motor.

Vi säljer också träningsmaskiner, golv och inredningar till gym, företag och föreningar.

  15 artiklar

  Sätt fallande sortering
  per sida

  Konditionsmaskiner

  Konditionscykel

  Konditionscykling är lämpligt för alla människor, oberoende konditionsnivå, hälsotillstånd, träningsnivå eller ålder. Det är effektivt och ett väldigt bra sätt att utveckla sin hälsa, kondition och styrkan i benmusklerna. Konditionscykeln används också på gymmet för uppvärmning inför till exempel ett styrkepass. För människor med dåliga knän är konditionscykeln ett väldigt bra och skonsamt träningsalternativ. Konditionscykeln är som träningsutrustning mycket praktisk då den tar lite plats och är enkel att flytta på. Inte konstigt att flera människor har en konditionscykel hemma.

  Spinningcykel

  Spinning är minst lika effektivt som löpträning, men belastar inte lederna lika mycket. Spinning är högst antagligen bekant för dem flesta då det är en av de mest populära gruppträningstyperna som erbjuds på gym och fitness center.

  Ergometercykel

  En ergometercykel och en konditionscykel skiljer sig vid hur kraften (W) mäts. En ergometer producerar en bestämd mängd kraft medan en konditionscykels motstånd justeras. Då det talas om konditionscykel menar man oftast både konditionscyklar och ergometrar. Däremot skiljer sig en spinningcykel från dessa både med ramen och maskindelarna. Spinningcykelns ram är betydligt mycket lämpligare för race (cyklingposition). Den har en mekanisk broms, medan konditionscykeln bromsas med hjälp av en elektromagnet. Därmed är spinningcykeln mer omtyckt bland dem som cyklar mycket.

  Rekumbent

  Rekumbentmaskiner (dvs. liggande, sittande) är väldigt populära bland motionärer som vill aktivera nedre extremiteternas stora muskelgrupper. Med en rekumbent bränner man fett och ökar konditionen, men maskinen passar även lika bra för rehabilitering. Kännemärken för dessa maskiner är den stadiga konstruktionen samt en mjuk trampkänsla.

  Rekumbenter ger så gott som samma effekt som vanliga motionscyklar. Det som skiljer dem är den liggande, sittande ställningen vid cykling. Därmed passar dessa maskiner utmärkt åt äldre motionärer som inte trivs i en upprätt ställning i en vanlig motionscykel, men ändå vill utveckla sin kondition samt hjärt- och blodcirkulation.

  En rekumbentmaskin tar en aning mer plats än en traditionell motionscykel. De flesta har magnetbromsar och de erbjuder en ljudlös, men trevlig träningsupplevelse.

  Roddmaskin

  En roddmaskin är en träningsmaskin som inte bara användas för aerob träning, utan även för musklerna (rygg, armar och ben). Roddmaskinen är en av de mest effektiva gymutrustningarna för hemmabruk och professionell användning i gymmet.

  Löpband

  Att springa på ett löpband är en väldigt effektiv och bra motionsform. En löpmatta kan användas för löpträning, uppvärmning eller varför inte för kvällspromenad framför din favorit TV-serie. Att ha ett löpband hemma ger dig möjligheten att träna när du känner för det.

  Ett löpband är en maskin som används för gång och löpning och kallas ibland även för promenad-/gångband. Ett gångband används mest vid rehabilitetsträning då starthastigheten måste vara låg och motorn svängbar. Därtill finns det även löpband som fungerar mekaniskt utan motor. I detta fall är det själva motionären som sätter igång maskinen genom att börja gå mot maskinens milda uppåt lutning och fungerar därefter som motor.

  Prisklassen är rätt så bred och prisen varierar beroende på löpbandets motor och ramkonstruktion. I de dyraste löpbanden för hem och professionell användning finns det alltid installerat en växelströmsmotor. I de billigare (mestadels för hemma användning) löpbanden är det undantagslöst en likströmsmotor. För vanlig hemma användning är ett löpband med likströmsmotor ett riktigt bra alternativ. Löpband som har en växelströmsmotor är mer hållbara och erbjuder mer vridning, vilket besparar dess livslängd. Därmed bör de som använder löpband för professionellt bruk eller tränar på hög nivå alltid välja ett med växelströmsmotor. Priset på löpbandet beror även på om konstruktionen är ett hopfällbart eller ett fast löpband. Ett fast löpband kan inte fällas ihop och detta kan vara en avgörande faktor vid val av löpband för hemma träning.

  Till varenda löpmatta hör en grundjustering för hastighet och stigningsvinkel. Maximala hastigheten varierar från 15 km/h till 25 km/h. Dessutom har de flesta löpband utvecklats så långt att de har färdiga program (till exempel intervall, backlöpning och tempopass) som gör träningen enkel och kul!

  För lätt service krävs endast att man spänner och smörjer undermattan. Om löpbandet är i behov av ytterligare reparation bör man alltid vara i kontakt med en ackrediterad återförsäljare som kan sin sak.

   

  Vårt sortiment är ständigt under uppdatering, även baserat på vad som efterfrågas. Om sportutrustningen du letar efter inte finns i vår webshop kan du fråga oss om specialiteter eller alternativa produkter direkt av vår professionella kundservice.