Blogg

 1. Hur väljer du rätt gymgolv?

  Hur väljer du rätt gymgolv?

  Hur väljer du rätt gymgolv?

  Gummimattan skyddar golvet på gymmet och dämpar ljudet från träningen. Förutom att ett halkfritt underlag är en förutsättning för säker träning har ett elegant golv också stor betydelse för det allmänna utseendet av träningsutrymmet. Det går även att avgränsa olika träningsområden med gummimattor. I denna artikel kan du läsa vilka saker du bör ta i beaktan då du väljer en gummimatta.
   

  Ett gymgolv som är korrekt valt för sitt ändamål kommer att hållas rent, även i aktiv användning, i årtionden. Oavsett om det är frågan om ett större gym eller ett mindre hemmagym är det väl värt att du bekantar dig med de olika alternativen i ett tidigt skede under planeringen.

   

  En tillräckligt

  Läs mer »
 2. Eget utomhusgym

  Eget utomhusgym

  Eget utomhusgym

  Redan tidigt i vintras började jag planera ett eget utomhusgym där jag kan träna svettiga träningspass under sommaren i det härliga solskenet. Det kändes skönt att drömma om det i vinterkylan och samtidigt planera vilken typ av utrustning utegymmet skulle bestå av. Till en början var det klart för mig att jag skulle bygga en helhet som skulle vara fokuserad på funktionell träning. Sådan träning där svetten flöder ordentligt, även i molnigare väder. I början av året började jag lite åt gången skaffa olika träningsverktyg och byggde även vissa alldeles själv. Nu är sommaren äntligen här och det är rätt skönt att säga att mitt egna utomhusgym börjar vara klart för träning!

  Läs mer »
 3. K-gruppen är en trendsättare för välmående på jobbet, där daglig träning smidigt kombineras med arbetsdagarna

  K-gruppen är en trendsättare för välmående på jobbet, där daglig träning smidigt kombineras med arbetsdagarna

  K-gruppen är en trendsättare för välmående på jobbet, där daglig träning smidigt kombineras med arbetsdagarna

  I K-gruppen har verksamhetsmodeller och anläggningar målmedvetet utvecklats för att stödja personalens motion under tjugo år. Anställda erbjuds personalförmåner i form av ett elektroniskt pass och därtill även motionstjänster i motionsanläggningarna som finns i byggnaden.

  Företagshälsovårdens expertis har utnyttjats även vid planeringen av de nya lokalerna. Det nya högkvarteret, Fiskehamnens K-Campus, fick en spektakulär och genomtänkt gymnastiksal designad efter användarnas behov, som på alla sätt är nutid med avancerad kraftgenererande träningsutrustning och en grön vägg.

  Läs mer »
 4. Mångsidig träning med en kettlebell

  Mångsidig träning med en kettlebell

  Mångsidig träning med en kettlebell

  Kettlebells var ursprungligen, som namnet antyder, metallkulor med ett handtag. Numera görs kettlebells förutom av metall, även av andra material som är mer lämpade för inomhusträning, som t.ex. dessa kettlebells jag beställde från Gofit.

  Handtaget på en kettlebell är ofta en aning grövre än på en traditionell hantel eller skivstång. Detta gör träningen mer
  utmanande. Kettlebells i olika vikter erbjuder utövaren ett stort antal olika övningar, som sedan kan kombineras till ett effektivt träningsset.

  På samma sätt som vid gymträning är det viktigast att du först lär dig teknikerna på övningarna. När träningsteknikerna är under kontroll kan du sedan börja svinga kettlebells. Många onödiga skador kan undvikas om du först

  Läs mer »
 5. Kundberättelse: LOADED har lyckats där de flesta andra inte har!

  Kundberättelse: LOADED har lyckats där de flesta andra inte har!

  Kundberättelse: LOADED har lyckats där de flesta andra inte har!

  LOADED är ett traditionellt 80-90-tals gym som har tagits in på 2020-talet. Det skiljer sig lite extra mycket från andra gym på två sätt: för det första har LOADED lyckats skapa en genuin gemenskap av likasinnade människor exceptionellt snabbt, och kunderna är till och med tvungna att köa för att få ett medlemskap. För det andra, LOADEDs stil är stolt egenartad och en aning otippad, men ytterst funktionell.

  I maj 2021 öppnades det första LOADED gymmet i Pispala, Tammerfors, Finland. Sedan dess har företagets tillväxttakt varit mycket snabb. 2021 var omsättningen för LOADED, det vill säga OX GYM Oy, 266 tusen euro och 2022 var den 470 tusen euro. Medlemsantalet i de två LOADED gymmen i Tammerfors, LOADED Studio Pynike och LOADED Real Gym Pispala, är

  Läs mer »
 6. Detta är kanske det mest imponerande hemmagym du någonsin sett!

  Detta är kanske det mest imponerande hemmagym du någonsin sett!

  Detta är kanske det mest imponerande hemmagym du någonsin sett!

  När utrymmet inte är begränsat kan du bygga ett hemmagym såpass imponerande att även många kommersiella gym bleknar vid jämförelse. Ett mångsidigt gym i ditt eget hem möjliggör att hela din familj kan dela en och samma hobby, ha mer ork i vardagen och mer spenderad tid tillsammans. Södra Österbottens (Fin) lantbruksföretagare Jussi Takalas har verkligen satsat på sitt hemmagym.

  Drömmen om ett eget hemmagym hade redan länge snurrat i familjens pappa Jussi Takalas tankar. Innan hade han en något större tyngdlyftningsanläggning, men enligt honom själv kunde man inte räkna det som ett ordentligt gym. För ett par år sedan hade familjen Takala extra utrymme kvar att använda. Coronaepidemin som samtidigt slog till fick den sportiga familjen att investera

  Läs mer »
 7. Hur väljer jag den rätta golvlösningen för mitt gym?

  Hur väljer jag den rätta golvlösningen för mitt gym?

  Hur väljer jag den rätta golvlösningen för mitt gym?

  Gymgolvet måste tjäna ett specifikt syfte. För att hitta rätt typ av golv behöver du veta vilken typ av aktivitet som kommer att utföras i gymmet. Därefter funderar vi på personlighet och obligatoriska frågor relaterade till användbarhet, säkerhet och regelverk, som t.ex. bör golvet vara brandsäkert och uppfyller det kriterierna för ljuddämpning. Det är även värt att tänka på installation, underhåll och tvätt av mattan redan i planeringsskedet.

  Du har bestämt dig för att bygga ett hemmagym, öppna ett gym eller ett större träningscenter och nu undrar du vilket typs golv som är lämpligast och var du kan få tag på ett sådant golv. Du har säkerligen lagt märke till att det vanligaste golvmaterialet på

  Läs mer »
 8. Satsa på vikternas bevaring i ditt hemmagym

  Satsa på vikternas bevaring i ditt hemmagym

  Satsa på vikternas bevaring i ditt hemmagym

  Jag har aldrig kunna stå ut med oreda, speciellt inte på gymmet. Smutsiga hantlar eller viktskivor som ligger här och där är dessutom ännu oproportionerligt irriterande. Min träning löper på mycket bättre när vikterna jag använder finns på de ställen som de skall. Inte så att jag är tvungen att leta efter dem. Detta är viktigt på ett "ordentligt gym" men även i ditt eget hemmagym.

  Ofta är det fina, men också utmaningen med ett hemmagym, det lilla utrymmet. Ju mindre gymmet är, desto viktigare är det att vikterna har egna förvaringsställ. Viktskivor och hantlar som ligger här och där är stökigt, men även en säkerhetsrisk.

  Då vikterna är på rätt plats löper träningen också bättre

  Läs mer »
 9. 100 saker du inte ska göra på gymmet

  100 saker du inte ska göra på gymmet

  100 saker du inte ska göra på gymmet

  Genom åren har jag skrivit otaliga tips om hur man skall träna på gymmet. Jag har delat träningsprogram och instruktioner för övningar, jag har introducerat dig till den fascinerande världen av träning av rumpan och berättat om de mest effektiva övningarna för att få bicepsen att växa. Nu har det äntligen blivit dags för mig att berätta för dig vad du inte ska göra på gymmet.

  På gymmet lönar det sig inte att...

  Utföra biceps curl vid squat racket
  Spela playstation
  Äta hamburgare
  Smutsa ner platserna med magnesium
  Träna utan t-shirt
  Ropa "Light weight baby!"
  Ta belfies
  Fråga gymmets stora killar om de använder steroider
  Påstå att Arnold hade fel - i vad som helst
  Prata om politik
  Påstå att

  Läs mer »
 10. Vad behöver du veta när du beställer ett gym till ett företag, samhälle eller en bostadsrättsförening?

  Vad behöver du veta när du beställer ett gym till ett företag, samhälle eller en bostadsrättsförening?

  Vad behöver du veta när du beställer ett gym till ett företag, samhälle eller en bostadsrättsförening?

  Att planera ett gym för ett företag eller en bostadsrätt börjar från att kartlägga användarnas behov. Utrymmets dimensioner samt budgeten avgör ändå vilken typ av träningsutrymme som är möjligt att bygga. Hur mycket ska du då budgetera för gymmet?

  I denna blogg kan du även hitta svar på andra frågor som vi ofta stöter på under själva planeringsfasen av ett mindre gym. Gäller garantin om enheterna används för gemensamt bruk? Hur säkerställer jag rimliga leveranstider för att hålla tidtabellen? Ingår installation i priset?

   

  Vilken utrustning bör köpas till ett företagsgym?
  Först måste du ta reda

  Läs mer »
Sida