Med olika viktskivor möjliggör du en mångsidig träning både hemma och på gym. Vårt sortiment består av viktskivor från högkvalitativa märken som ATX, Ironsports och Corefit.

Material

Våra mesta sålda viktskivor är traditionella viktskivor gjorda av gjutjärn. De flesta har även en ytbeläggning av lackfärg eller hammerton för att undvika korrosion. Dyrare viktskivor är däremot ytbeläggda med krom, gummi eller plast.

Viktskivorna i gummi är exakt samma som viktskivorna i gjutjärn. Enbart ett gummilager har lagts på viktskivornas yta för extra skydd och hållbarhet. Gummiytan ger längre hållbarhet och är samtidigt mer skonsam för golvet. Vi kan naturligtvis inte garantera att någondera av dessa viktskivor i långa loppet är ihoppassande med golvvärme och trägolv och därför rekommenderar vi alltid att en lyftplattform eller ett gymgolv används som underlag vid träningen.

För en ytterligare uppgradering finns viktskivor i polyuretanbeläggning. Dessa är i samma storlek och dimensioner som gummi viktskivorna, men är mer hållbara och har en mindre risk för slitage och skador. Dessa viktskivor är även skonsammare för golvet och väggarna i jämförelse med gummi viktskivorna. Ett annat stort plus med polyuretan viktskivorna är att de är helt och hållet luktfria, medan gummi viktskivorna ofta har en rätt så obehaglig lukt, speciellt vid användning hemma och i mindre gym där utrymmet är litet.

Kalibrerade stål viktskivor finns i gjutjärn, stål eller kromad metall. Dessa viktskivor är tunnare än de ovannämnda och av en speciell orsak: tunna viktskivor används speciellt vid tyngdlyftning för att kunna lasta på fler viktskivor på skivstången. Även för att viktskivorna hålls närmare själva tyngdpunkten och minskar piskan i knäböj. Professionella idrottare och lyftare anser detta som en väldigt viktig egenskap vid val av viktskivor.

En bumper (stötdämpar) viktskiva är en fast gummi viktskiva som tryggt och säkert kan användas inom Olympiska lyft och släppas från en ovanför huvud-höjd vid t.ex. snatch och press-rörelser. Bumper viktskivornas syfte är att träningen skall vara trygg och så skonsam som möjligt mot omgivningen (golv, väggar, redskap samt utövaren).

Borrning och storlek

Våra viktskivor finns i två olika standard kategorier: med en borrning på 30 mm och 50 mm (mestadels olympiska viktskivor för olympiska stänger). Standard viktskivorna används oftast med justerbara hantlar och olympiska viktskivorna med solida hantlar fastän det skilt finns standardhantlar och olympiska hantlar.

Vi har även fraktionerade eller ökande viktskivor i 0,5 kg, 1 kg, 2 kg, 2,5 kg och 5 kg. Dessa viktskivor ger en möjlighet för liten viktökning dvs. ”microloading”, vilket kan vara betydande för professionella lyftare för att kunna nå liten styrkeprogression i träningen.

Vissa viktskivor har även hål i själva skivan för att det skall vara lättare att lyfta och bära dem. Dessa viktskivor kallas för grip plates. Dessutom har vi också massiva viktskivor som används inom tävlingslyft. Viktskivor som ej används för tävling har större variation i diameter och tjocklek, medan tyngre viktskivor ofta har större diameter och tjocklek eller t.o.m. både och.

Bumper viktskivor eller bara bumpers, är viktskivor i Olympisk storlek (450 mm diameter med 50,4 mm borrning) gjorda av solidt gummi. Dessutom används även färgade viktskivor inom tävlingar utanför IWF i styrkelyftstävlingar.

Om du har några frågor angående vårt sortiment eller någon produkt kan du kontakta oss på info@gofit.se.

Viktskivor

Filter 0 aktiva filter
Sätt fallande sortering

77 artiklar

per sida