I vårt sortiment hittar du flera skivstänger som är speciellt utformade för tyngdlyftning (Weightlifting barbell). Eftersom tyngdlyftning skiljer sig en hel del från styrkelyft som träningsform är stångens egenskaper också något annorlunda. Vid långsam styrkelyft är stången vanligtvis lite styvare och mindre benägen att ge efter, medan stången för tyngdlyftning är lite mer flexibel.

Den officiella tjockleken på en tyngdlyftsstång är 28 mm, vilket är något tunnare än en styrkelyftsstång. Tyngdlyftsstänger har också något känsligare lager än styrkelyftsstänger. Nållager används oftast för tyngdlyftsstänger. Detta gör att vikten kan rotera i stängernas ändor under snatch eller push, som båda är olympiska lyft.

Precis som styrkelyftsstängerna är tyngdlyftsstängerna 220 cm långa och väger exakt 20 kg. Greppmarkeringarna på styrkelyftsstängerna är de inre markeringarna, medan de på tyngdlyftsstängerna alltid är de yttre markeringarna. De flesta tyngdlyftsstängerna har dock båda greppmarkeringarna. Tyngdlyftsstängerna har också en aning mildare grovhet, (räffling, knurling) än styrkelyftsstängerna.

Tyngdlyftningsstänger

Filter 0 aktiva filter
Filter
Stäng
Shoppingalternativ
Brand
Användning
Pris
Material
Tillverkare
Lastkapacitet
Lagringen
Greppmarkering
Färg
Räffling
Sätt fallande sortering

7 artiklar

per sida