Vi har ett stort utbud av professionella träningsbälten för styrketräning, styrkelyft, tyngdlyftning, knäböj (squat) och dip. 

Syftet med träningsbälten är att du skall kunna lyfta tyngre vikter. Bältet ökar ryggstabiliteten med hjälp av det intraabdominala tryckets ökning och detta leder till bättre kraftanvändning. Med träningsbälten och dess positionering samt hur spänt du känner för att ha det är något du bör testa själv för att hitta vad som känns mest bekvämt. Observera att bältet ändå måste vara tillräckligt spänt för att du skall ha nytta av det. Om du lider av hälsoproblem (hjärt- och kärlsjukdom) rekommenderar vi att du diskuterar med din läkare innan du skaffar dig ett träningsbälte.

Träningsbälten

Filter 0 aktiva filter
Filter
Stäng
Shoppingalternativ
Brand
Pris
Material
Tillverkare
Färg
Sätt fallande sortering

9 artiklar

per sida

Vårt sortiment är ständigt under uppdatering, även baserat på vad som efterfrågas. Om sportutrustningen du letar efter inte finns i vår webshop kan du fråga oss om specialiteter eller alternativa produkter direkt av vår professionella kundservice.

 
Träningsbälten för styrketräning

Träningsbälten för styrketräning används för att få ett buktryck som skyddar bålmuskulaturen i rörelser som t.ex. marklyft och knäböj. Med trycket skyddas ryggen och rörelsen blir mer stabil. Bälte för styrketräning är jämnt, dvs. lika tjockt hela vägen. Finns i olika material t.ex. leder och polyester.

Träningsbälten för tyngdlyftning

Tyngdlyftarbälten skiljer sig från styrkebälten genom att de är smalare vid framsidan då detta ger ett ännu vidare rörelseomfång samtidigt som rörelsen blir bekvämare att utföra. Ett för brett bälte kan lätt göra startpositionen obekväm i t.ex. sumo- och marklyft.

Träningsbälten för knäböj

Kallas även ”squat belt”. Detta är ett höftbälte som för mesta dels används ihop med en knäböjsmaskin. Bältet kan även användas för andra rörelser genom att hänga viktskivor eller kettlebells i stålringarna. Ett väldigt mångsidigt och bekvämt tillägg till träningen.

Träningsbälte för dip

Ett dipbälte kan användas i både dips och chins/pull-ups. Bältet är gjort av hållbart material och tilläggsvikterna hängs i stålringarna. Bältet är bekvämt format vid ryggsidan och har en justerbar kedja.