Byggande och genomförande av ett hemmagym

Byggande och genomförande av ett hemmagym

Tillsammans med GoFitness har vi hjälpt tusentals kunder att bygga sådana hemmagym de drömt om. Ett hemmagym underlättar en hektisk vardag, erbjuder fler träningsmöjligheter i vardagen och ger egen ro för träning.

Vi ger dig råd om gymutrustning och -enheter för ditt träningsrum som passar dina behov och din budget. Om du vill kan vi även hjälpa dig med designen genom att använda 3D-ritningar så att du redan nu kan se hur slutresultatet skulle se ut.

Gymutrustning finns både för mindre hemmagym och större sådana, även för de mest krävande styrkelyftarna och professionella idrottarna.

Och som en påminnelse – du kan ringa oss, chatta med oss eller skicka mail om du har några frågor angående byggande av eget hemmagym.

Var ska man börja?

Några tankar innan vi börjar fundera på hur vi sätter i gång med byggandet av ett hemmagym. Det första att tänka på är utrymmet som är avsett för gymmet samt användaren.

Vilken typ av träning ska gymmet användas till? Om behovet främst är träning med kroppsvikt eller kettlebells behöver du inte lika mycket utrymme. Du kan breda ut gymmattan på vardagsrumsgolvet och förvara träningsutrustningen till exempel i hörnet av en garderob. Å andra sidan, om behovet är för konditionsträning (liknande som på större gym) eller styrketräning hemma, behövs givetvis mer utrymme och utrustning.

Storleken på utrymmet bör alltid vara smått större än vad som anges i den första planen. Det uppstår alltid ytterligare behov eller förändringar i träningsrutinerna.

LÄS ALLA VÅRA BLOGGAR OM HEMMAGYM!

Från topp till botten

Visst har du kommit ihåg att ta golvskydd eller eventuellt buller i beaktande? Planeringen bör alltid inledas från golvet. Utrustning, hantlar och olika träningsformer kräver rätt sorts underlag. För styrketräningsområden rekommenderar vi en matttjocklek på minst 8 mm. Alla gymgolv/-underlag är inte lämpliga för golvvärme och andra har bättre ljuddämpande egenskaper. Just ja, vad var takhöjden? Det finns specifik gymutrustning för låga och höga rum. Vissa övningar kräver också mer utrymme i höjdväg.

Utrustning och inredning

Hemmagymmet bör vara tillräckligt bekvämt för ditt eget och Andras bruk. Förutom träningsutrustning och träningsredskap är det bra att tänka på belysning, ljudutrustning och andra möbler, precis som i ett högkvalitativt gym.

När det gäller utrustning och verktyg rekommenderar vi att du investerar i grundläggande saker till en början. Värt att tänka på är t.ex. vilka rörelser du kan göra med enbart fria vikter istället för ensamstående träningsmaskiner. Maskinerna tar mer plats samtidigt som de kostar mer. Om du redan vet att du definitivt behöver en specifik träningsmaskin är det värt att kolla om du kan hitta en mer kompakt version som är designad för hemmagym. Skaffa inte utrustning till ditt hemmagym som du inte normalt heller använder på gymmet.

Hantlar är ett mångsidigt verktyg för hemmagym. Du kommer bra igång med justerbara hantlar, som åtminstone till en början är ett prisvärt och platsbesparande alternativ. När du med tiden inser att du saknar bekvämligheten med fasta hantlar istället för justerbara vikter, kan du köpa dem som individuella hantelpar eller viktset.

Cardiomaskiner, som träningscyklar och löpband, är bestående favoriter för hemmaträning och passar utmärkt för konditionsträning och uppvärmning. Konditionsträning är effektivt för fettförbränning och upprätthåller den allmänna konditionen. I urvalet av cardiomaskiner ingår även modeller som lämpar sig för rehabilitering.

Grunden för varenda hemmagym är en skivstång och viktskivor. Med en viktuppsättning på 100-150 kilo kan du redan nå rätt långt på många gym. När styrkan och behovet ökar är det lätt att skaffa sig fler viktskivor. När du tillägger ett stabilt squat rack (Power Rack eller Half Rack) och en justerbar lutande/rak bänk, börjar utbudet av övningar bli rätt omfattande. Med denna helhet kan du göra allt från knäböj och marklyft till armhävningar för bröstet och axlarna samt roddrörelser för ryggen. De flesta träningsrack består även av en chin-up-stång och dessutom kan till exempel ATX squat racks och tyngdlyftsbänkar köpas med en mängd olika tilläggsdelar om du har behov av att öka övningsutbudet ytterligare.

Designen är klar och jag är ute efter ett paketpris

När utrymmet är klart och produktlistan genomtänkt är det smidigaste och snabbaste sättet för dig att registrera dig i vår webbutik och lägga till produkterna i önskelistan. Efter det kan du dela önskelistan med oss, så kan vi lägga ett erbjudande på produkterna mycket snabbt och bekräfta leveranstiden för de olika produkterna. Samtidigt kontrollerar vi även de produkter du valt, att de är kompatibla med varandra och att paketet innehåller allt som behövs för den bästa hemmagymupplevelsen.

 

Hör av dig!

KUNDTJÄNST

info@gofit.se

tel: +358 (0)44 548 3699

Ta kontakt

 

BILDER FRÅN KUNDERS HEMMAGYM