Träningsbälten

Träningsbälten

Vi har ett stort utbud av professionell träningsbälten för styrketräning, tyngdlyftning, knäböj (squat) och dip. 

Meningen med träningsbälten är att man skall kunna lyfta tyngre vikter. Bältet ökar ryggstabiliteten med hjälp av det intraabdominala tryckets ökning och detta leder till bättre kraftanvändningen. Med träningsbälten och dess positionering samt hur spänt du känner för att ha det är bäst att testa själv för att hitta vad som känns mest bekvämt. Observera att bältet ändå måste vara tillräckligt spänt för att du skall ha nytta av det. Om du lider av hälsoproblem (hjärt- och kärlsjukdom) rekommenderar vi att du diskuterar med din läkare innan du skaffar dig ett träningsbälte.

  Artiklar 1-16 av 23

  Sida
  per sida
  Sätt fallande sortering
  1. Harbinger 4" Nylon Träningsbälte

   Från 265,00 kr (Inkl. Moms)

   Harbinger 4" Nylon Träningsbälte
  2. Harbinger 5" Womens Foam Träningsbälte

   Från 295,00 kr (Inkl. Moms)

   Harbinger 5" Womens Foam Träningsbälte
  3. Spud Inc Belt Squat Justerbart Bälte
   1 679,00 kr (Inkl. Moms)
   Spud Inc Belt Squat Justerbart Bälte
  4. SPUD Belt Squat bälte
   1 155,00 kr (Inkl. Moms)
   SPUD Belt Squat bälte
  5. ATX® Dip Belt 80 cm
   475,00 kr (Inkl. Moms)
   ATX® Dip Belt 80 cm nylon
  6. ATX® Dip Belt Läder
   685,00 kr (Inkl. Moms)
   ATX® Dip Belt Läder
  7. ATX® Dip Belt Heavy Long 140 cm
   789,00 kr (Inkl. Moms)
   ATX® Squat Belt Heavy Long 140 cm

  Artiklar 1-16 av 23

  Sida
  per sida
  Sätt fallande sortering

  Vårt sortiment är ständigt under uppdatering, även baserat på vad som efterfrågas. Om sportutrustningen du letar efter inte finns i vår webshop kan du fråga oss om specialiteter eller alternativa produkter direkt av vår professionella kundservice.

   
  Träningsbälten för styrketräning

  Träningsbälten för styrketräning används för att få ett buktryck som skyddar bålmuskulaturen i rörelser som t.ex. marklyft och knäböj. Med trycket skyddas ryggen och rörelsen blir mer stabil. Bälte för styrketräning är jämnt, dvs. lika tjockt hela vägen. Finns i olika material t.ex. leder och polyester.

  Träningsbälten för tyngdlyftning

  Tyngdlyftarbälten skiljer sig från styrkebälten genom att de är smalare vid framsidan eftersom detta ger ett ännu vidare rörelseomfång samtidigt som rörelsen blir bekvämare att utföra.Ett för brett bälte kan lätt göra startpositionen obekväm i sumo- och marklyft.

  Träningsbälten för knäböj

  Kallas även ”squat belt”. Detta är ett höftbälte som för mesta dels används ihop med en knäböjsmaskin. Bältet kan även användas för andra rörelser genom att hänga viktskivor eller kettlebells i stålringarna. Ett väldigt mångsidigt och bekvämt tillägg till träningen.

  Träningsbälte för dip

  Ett dipbälte kan användas i både dips och chins/pull-ups. Bältet är gjort av hållbart material och tilläggsvikterna hängs i stålringarna. Bältet är bekvämt format vid ryggsidan och har en justerbar kedja.