Kategorin special skivstänger innehåller skivstänger som skiljer sig från de vanliga raka stängerna. Vår sortiment består bl.a. av olika curlstänger, stänger med olika greppvariationer och olika knäböj-stänger. I vårt sortiment hittar du special stänger med både 30 mm och 50 mm diameter samt stänger med olika storlek och vikt. Vi har flera stänger av topmärket ATX.

Med olika greppbredd på stängerna kan du variera din träning så att den blir så mångsidig som möjligt. Observera att vissa stänger fungerar med skruvlås. Om du har några frågor angående vårt sortiment eller någon annan produkt kan du kontakta oss på info@gofit.se.

 

EZ-curlstång

EZ-curl stången är en stång som oftast används för bicep curls, upprätt rodd och liggande tricepsextension. Curlen på stångens greppyta ger en mer naturlig och mindre supinerad position för vristen vid användning. Detta minskar risken av onödig, upprepad stressbelastning på vristerna.

Fasta skivstänger

Dessa hittas mestadels i gym och är korta stänger med färdigt lastade tilläggsvikter som oftast är plast- eller gummibeläggda. Gymmen brukar oftast ha dessa skivstänger från 5 kg upp till 40 kg. Fördelen med dessa stänger är att de tar mindre plats än de långa stängerna och kan användas för flera olika rörelser där det inte krävs så mycket extra vikt.

Fasta skivstänger kan även vara ett bekvämt alternativ för nybörjare som vill öva sig upp till att i något skede flytta sig över till träning med olympiska stänger. Dessutom passar dessa stänger bra till till exempel supersets eller cirkelträning, där man gör flera olika rörelser efter varann, med olika vikter.

Tjocka skivstänger / Fat bars

Dessa används för att utveckla greppstyrkan. Används i Strongman tävlingar för marklyft och overhead pressar som till exempel Apollon’s Axle.

Tricepsstänger

Dessa stänger har i princip samma funktion som EZ-curlstången, men denna har som tillägg två inramade, parallella handtag. Stången används för att utföra tricepsextensions och hammer curls för biceps.

Traps skivstång/ Hex skivstänger

En hexagonformad skivstång som utövaren ställer sig i mitten av och greppar därmed stångens sidohandtag med ett neutralt grepp. Syftet med denna stång är att få mitten av tyngdpunkten närmare utövaren. Trap och hex- skivstänger används mesta dels för marklyft och axelryckningar (shrugs).

Special skivstänger

Filter 0 aktiva filter
Filter
Stäng
Shoppingalternativ
Brand
Användning
Pris
Material
Tillverkare
Lastkapacitet
Lagringen
Vikt (kg)
Greppmarkering
Färg
Räffling
Sätt fallande sortering

45 artiklar

per sida

Vårt sortiment är ständigt under uppdatering, även baserat på vad som efterfrågas. Om sportutrustningen du letar efter inte finns i vår webshop kan du fråga oss om specialiteter eller alternativa produkter direkt av vår professionella kundservice.