Styrkelyftstänger

5

8 recensioner

Styrkelyftstänger

I sortimentet hittar du skivstänger som är speciellt menade för styrkelyft. En styrkelyftstång (powerlifting barbell) har i allmänhet en grepptjocklek på 28-29 mm. Dessa är en aning styvare än tyngdlyftningsstänger och därför mindre benägna för "flex". En bidragande faktor är att de rörelser som utförs inom styrkelyft är mycket långsammare än i traditionell tyngdlyftning.

Styrkelyftstänger har också i allmänhet en något grövre yta, vilket många lyftare gillar speciellt för övningar som t.ex. marklyft. Grovheten är inte heller lika tydlig som på tyngdlyftningsstänger.

Styrkelyftstänger har IPF-greppmarkeringar på den inre ringen och tyngdlyftningsstänger på den yttre ringen. Många styrkelyftstänger kan till och med ha båda greppmarkeringarna.

Dessutom har många styrkelyftstänger en räffling i mitten. Detta är särskilt fungerande i marklyft, där stången ska vara så central som möjligt. Räffling i mitten hjälper också stången att hålla sig bättre bakom nacken under knäböj. På vissa styrkestänger är räfflingen i mitten exkluderad eftersom inte alla lyftare gillar den. I officiell styrkelyft (IPF och IWF) måste dock räfflingen i mitten finnas på skivstången.

Alla ATX®-styrkelyftstänger är utrustade med glidlager av brons. Dessa tillåter inte styrkelyftstångshöljet att rotera lika bra som nållager på tyngdlyftningsstängerna. Det finns inget liknande behov av rotation. Beroende på modellen kan ATX®-styrkelyftstänger tåla en dragkraft på 206 000 PSI. ATX® är en av de få tillverkare som har sin egen testutrustning för skivstänger.

    16 artiklar

    Sätt fallande sortering
    per sida