Mångsidig träning med en kettlebell

Mångsidig träning med en kettlebell

Kettlebells var ursprungligen, som namnet antyder, metallkulor med ett handtag. Numera görs kettlebells förutom av metall, även av andra material som är mer lämpade för inomhusträning, som t.ex. dessa kettlebells jag beställde från Gofit.

Handtaget på en kettlebell är ofta en aning grövre än på en traditionell hantel eller skivstång. Detta gör träningen mer
utmanande. Kettlebells i olika vikter erbjuder utövaren ett stort antal olika övningar, som sedan kan kombineras till ett effektivt träningsset.

På samma sätt som vid gymträning är det viktigast att du först lär dig teknikerna på övningarna. När träningsteknikerna är under kontroll kan du sedan börja svinga kettlebells. Många onödiga skador kan undvikas om du först lägger tekniken i fokus. Du bör ägna tillräckligt med tid åt att lära dig rörelserna med en lite mindre kettlebell innan du börjar öka intensiteten med större kettlebells. När teknikerna på övningarna är ordentligt bemästrade kan du sätta i gång med mer effektiv och mångsidig träning med större och tyngre kettlebells.

Med kettlebells kan du hitta på ett obegränsat antal olika slags träningspass genom att kombinera olika rörelser och variera antalet repetitioner och vikter på kettlebellsen du använder. Det lönar sig att skaffa flera kettlebells direkt i början, så att du kan variera motståndet och hitta rätt vikt för varje övning.

LADDA NER GRATIS INSTRUKTIONER FÖR EFFEKTIV KETTLEBELLTRÄNING (PDF) FRÅN VÅR NÄTBUTIK >>>

Jari Autere