Eget utomhusgym

Eget utomhusgym

Redan tidigt i vintras började jag planera ett eget utomhusgym där jag kan träna svettiga träningspass under sommaren i det härliga solskenet. Det kändes skönt att drömma om det i vinterkylan och samtidigt planera vilken typ av utrustning utegymmet skulle bestå av. Till en början var det klart för mig att jag skulle bygga en helhet som skulle vara fokuserad på funktionell träning. Sådan träning där svetten flöder ordentligt, även i molnigare väder. I början av året började jag lite åt gången skaffa olika träningsverktyg och byggde även vissa alldeles själv. Nu är sommaren äntligen här och det är rätt skönt att säga att mitt egna utomhusgym börjar vara klart för träning!

Först och främst måste jag konstatera att det är en riktigt rejäl uppvärmning att bära alla träningsredskapen från lagret till gården. Bara av att göra detta började svetten rinna, även fastän jag hade byggt en egen viktskivstransportör som skulle underlätta transporten av viktskivorna.

Första träningspasset jag testade inledde jag med en traditionell kombination av knäböj och marklyft. Först knäböj och direkt därefter marklyft. Avsiktligt med riktigt små vikter, eftersom syftet främst var att värma upp och testa hur det verkligen känns att träna på ett utomhusgym...

Därefter fortsatte jag med chin ups. Det öppna stället (Free stand) jag byggt själv är naturligtvis också utrustat med en chin-up stång. Som jag redan tidigare konstaterat är min chin-up-kondition inte riktigt på samma nivå som den tidigare varit, så det blev inga långa set (kan också bero på den extra vikten som samlats runt midjan).

Sedan kom vi till Farmer Walks-handtagen. Angående dessa hade jag rätt höga förväntningar. Jag har aldrig tidigare provat sådana handtag, men av någon orsak har jag redan länge varit fascinerad av dessa. Därmed var dessa ATX®Farmer Walk handtag det första jag beställde till mitt utomhusgym från GoFitness/Gofit. Samma storleks viktskiva på varje viktpinne, ett hårt grepp om handtagen och bara kör! Inget annat krävs än att ta steg efter steg. Det kändes riktigt bra, en rätt omfattande övning och vid nästa pass när jag vågar lasta på lite större viktskivor blir övningen säkerligen tung. Detta gillar jag!

Sedan var det bara att testa ATX® Power Sled - Viktsläde jag beställde från GoFitness/Gofit. Innan var jag smått nervös för hur släden skulle röra sig på gräset, men det visade sig vara onödigt. Släden rörde sig på gräset exakt lika snabbt som den drogs. Detta kändes också bra, och nästa gång lägger jag definitivt på lite fler viktskivor.

Sådant var första träningspasset på mitt egna utomhusgym. Nästa gång ska jag testa slädens skjutegenskaper och även box jumps. En till grej som kunde vara kul är ett traktordäck och en slägga för Sledgehammer smash...

Jari Autere